Уважаеми клиенти, приема е само с резервиран час! Часове се запазват в деня на обаждането, а приемането Ви ще бъде в същия или най-късно за следващият работен ден.

Фонофореза

Ултразвукова терапия с медикамент

Фонофореза или още ултразвукова терапия е физиотерапевтична процедура с която се въвежда противовъзпалителен и обезболяващ гел в кожата с помощта на звукова вълна. Действието на гела е двойно по- силно, защото прониква в по – дълбоко разположени тъкани под кожата в сравнение с намазване и втриване. Процедурата е приятна и не създава усещане за болка и дискомфорт. Този метод на лечение се налага все повече като , безвреден и лесно поносим. УЗ има различно въздействие върху клетките и тъканите – механично, термично, физико-химично и е без никакви странични ефекти.

Заболявания при които може да лекува с ултразвукова терапия

Тези диагнози най- често се описват от пациентите, като прещипан нерв. Защото усещането при тях е като скубане и опъване, съчетано с болка по хода на увредения нерв.Заболявания засягащи гръбначен стълб и ставите

Болката в ставите също е често срещано явление, като пациентите съобщават за болка в коляното или рамото, която затруднява движението. Шип в петата или по гръбначния стълб също могат да доведат до болезненост.

Skip to content