Йонофореза за ръце и крака против изпотяване

Йонофореза

Грижа за ръце и крака. Физиотерапевтична процедура против изпотяване.

Йонофореза за ръце и крака против изпотяване.
Когато изпотяването е прекомерно и ви създава дискомфорт, определено това е процедурата от която се нуждаете! Много хора, особено през горещите дни се сблъскват с хиперхидроза (повишаване на потливостта). Това неприятно явление прави кожата добра среда за размножаване на бактерии. За да избегнете и предотвратите това, ние Ви предлагаме алтернативно лечение – процедура, която ще направи кожата ви суха.
Какво представлява физиотерапевтичната процедура йонофореза?
Проблемните зони се потапят в специална вана, в която протича слаб галваничен ток, който блокира секрецията на потните жлези. Усещането от терапията не е болезнено, в третираната зона се усеща леко и приятно дразнене на кожните рецептори. Дозировката и продължителността на курса от процедури се определят строго индивидуално, в зависимост от състоянието на пациента. За добри резултати се препоръчва да се направи курс от процедури. В една процедурата се третират две ходила или две длани. Причини за изпотяването са много, но това най-често са: стрес, вълнение, голямо физическо натоварване, усилена работа на мускулите на краката, затворени обувки, синтетични чорапи, кожни заболявания в това число и гъбични, заболявания на ендокринната система и др. Тези фактори често предизвикват потливост на краката. Лечението в този случай трябва да започне незабавно.
Повишеното потене (хиперхидроза) се определя като явление, чиито причини са заложени в генетичния код и се предават по наследство. Независимо от произхода и причините, когато потенето е засилено то трябва да се лекува.
• Процедурата е подходяща за мъже, жени и деца над 12 години.
• По време на процедурата се отстраняват всички метални предмети.
• Противопоказания: при бременност, сърдечно съдови заболявания, пациенти с метални остиосинтези, отворени рани в областта на третираната зона.
• Продължителност: 20 минути.
• Дозировката и продължителността на курса от процедури се определят строго индивидуално в зависимост от състоянието на пациента. За добри резултати се препоръчва да се направи курс от процедури.