Лазер терапия

Лазерната терапия е вид физиотерапевтичен метод използващ свелитнен лъч за лечение. Лазерната система с която разполагаме дава възможност за фини настройки на светлинният лъч, като по този начин може да я приложим в лечение и разкрасяване.

Приложение на лазер терапия в рехабилитацията:
1. Дегенеративни (ортопедични), възпалителни, травматични и професионални заболявания на опорно-двигателния апарат (артрозни, артритни, периартрити, миотендинози, тендовагинити, епикондилити, дистрозии, контузии, следфрактурни състояния и др.
2. Заболявания на нервната система: плексити, радикулити, дископатии, неврити, херпес зостер, травматични лезии на периферни нерви, мигрена и др.
3. Кожни заболявания — уртикария, невродермит, сърбящи дерматози, херпес симплекс, бавно зарастващи язви, рани, следоперативни рани, декубитуси, акне, целулит и др.

Обобщение: Лазер терапията е физиотерапевтичен лечебен метод в редица заболявания като остеоартрит, тендовагинит, наранявания, болки в гърба, врата, рани, венозни язви, възпаления, синузит, херпеси , изгаряния, намалява отоците, мускулните болки, синините, спомага за по-нататъшно бързо оздравяване на тъканите. Процедурата се прилага след преглед от кинезитерапевт (физиотерапевт) Лазер терапията се справя отлично с редица заболявания, които не се повлияват на медикаментозно лечение. Обикновено пациентите не получават пълно облекчение или разрешение на здравословен порблем от една процедура! Необходими са серии от терапии, обикновено от 3 до 10, в зависимост от тежестта и продължителността на забояването.
Въздействието на дълговълновите ИЧ лазерни лъчи способства за следните процеси в организма:
• Обезболяващо при остри и хронични състояния
• Подобряване на кръвообращение в облъчваната област
• Нормализация на хормоналния фон;
• Прекратяване разпространението на вредните микроби и гъбички;
• Възстановяване на водно-солевия баланс;
• Противовъзпалителен ефект;
• Укрепване на имунната система;

Приложение на лазер терапия в козметиката
Чрез лазерното лъчение в козметиката се постига стимулиране на кръвообращението, подобряване метаболизма на клетъчната мембрана на кожните клетки, стимулация на подкожната мускулатура и с това – забавяне стареенето на кожата. При тези процедури могат да се използват различни козметични продукти, които подпомагат разкрасителния и подмладяващ ефект.

С това се постигат следните ефекти:
• постепенно премахване на бръчките и цялостно подобряване на структурата на епидермиса;
• Изравнява цвета на кожата.
• намаляване на кръговете под очите;
• подобряване на хидратацията на кожата;
• подобряване на състоянието на акнеидната кожа.

Червената светлина (650nm) има възможността да преобърне и контролира видимите признаци на стареене и да ни позволи да изглеждаме с години по-млади без инвазивни хирургически намеси. Драстично стягане на кожата, изглаждане на видимите бръчици може да се постигне и с лазер трапия.С напредване на годините количеството на колаген и еластин намалява, намаляват и енергийните запаси на клетките. Кожата ни има способността да абсорбира светлина с определена дължина на вълната и да я използва като източник на енергия и стимулиране на клетъчната регенерация.