Кинезитерапевт Атанас Джемперлиев

Индивидуална практика по Рехабилитация и Кинезитерапия в Стара Загора.

Кинезитерапевт Атанас ДжемперлиевКинезитерапията и рехабилитацията са медицински специалности, които имат за цел да запазят и подобрят здравето на пациента в отсъствие на болест и да лекуват различни заболявания с помощта на естествени природо съобразни фактори.Кинезитерапевт Атанас Джемперлиев е един от най – високо квалифицираните специалисти в гр. Стара Загора . Той предлага алтернативно решение на Вашите здравословни проблеми. А. Джемперлиев използва различни форми на движението и двигателната активност за постигане на пълно функционално възстановяване. В основата на това лечение са лечебната гимнастика, масажа във всичките му разновидности и физикални средства. Дипломира се в най-елитната и престижна академия в България за кинезитерапия и рехабилитация НСА- ‘’Васил Левски’’ през 2013 година и придобива магистърска степен по рехабилитация и кинезитерапия със специализация мануална терапия при атрогенни и неврогенни дисфункции.

 

Какво е кинезитерапия / кинезитерапевт?

Наименованието произлиза от гръцки „kinesis“ – движение и „терапия“ – лечение, или лечение чрез движение. Кинезитерапията е самостоятелна научна медицинска дисциплина с голямо практическо приложение. Като наука тя има свой предмет, задачи и методи за изследване, а като метод за лечение си има собствена характеристика и съществени предимства и отличие пред останалите терапевтични методи. Целите на кинезитерапията са чрез използване на специално подбрани физически упражнения и приложени по определен начин върху болните, да се постигне корекция или излекуване на различни патологични състояния. Кинезитерапията е научно-приложна дейност, в която се съчетават познания от медицината, педагогиката, анатомията, физиологията, биохимията и т.н. с цел подобряване и поддържане на здравното състояние на болния, профилактика на рецидивите и осигуряване на психо-физически комфорт на личността. Кинезитерапията е единствения активен метод на лечение, при който болният участва пълноценно в оздравителния процес. Това до голяма степен го мотивира, вдъхва му вяра в собствените сили и в това че има контрол над болестта, ускорява възстановяването. Кинезитерапията е едно от широко използваните средства за лечение на травмите. Тя има голямо значение за подобряване на общото състояние на организма и за ускоряване на възстановителните процеси. Почти всяко ортопедично заболяване, лекувано чрез лекарства или по хирургичен начин, изисква правилно проведена кинезитерапия. Неврологичните заболявания водят до промени във функцията на организма, които най-често засягат двигателните възможности или причиняват разстройство на висшата нервна дейност. Кинезитерапията е особено необходима в лечението на тези състояния. Целта й е максимално възможното възстановяване на пациента и по-бързото му ресоциализиране.

 

Iliqn Stankov
Iliqn Stankov
18:38 12 May 17
Изключителен професионалист!!! Това е човека със златни ръце аз му споделих своя проблем,доверих му се напълно и не съжалявам. Работата ми е изключително тежка и той е човекът,който ме изправя на крака. Посетете го няма да съжалявате.
Мирослав Христакиев
Мирослав Христакиев
14:09 24 Jun 17
Много добър професионалист. Работи безупречно и е много внимателен. Лечебният масаж е страхотен, почувствах се нов човек.
Ludmila Nikolaeva
Ludmila Nikolaeva
20:31 17 Feb 17
Много добър специалист. Препоръчвам го. След лечебния масаж, който ми направи се почувствах отлично.
Кинезитерапевт Атанас Джемперлиев - Масажи и рехабилитация в Стара Загора
Кинезитерапевт Атанас Джемперлиев - Масажи и рехабилитация в Стара Загора
20:44 03 Mar 16
Качествено обслужване на достъпни цени. Ако имате нужда от масаж , това е най-доброто място в Стара Загора.
Ivaylo Dinkov
Ivaylo Dinkov
18:31 24 Feb 17
See All Reviews