Електрофореза с луга и морски минерали

Електрофореза

Черноморската луга притежава силно изразено противовъзпалително действие, минерализира организма и стимулира защитните реакции и процеси в него. Магнезият в лугата е изключително полезен за човешкия организъм, с благоприятно действие върху опорно-двигателния апарат и нервната система. Терапиите с луга и морски минерали са приложими при лечение на артроза, дископатии, радикулити, ревматоидни оплаквания, мускулни болки, изтръпване по ръцете и краката и още много други. Aпликациите с луга действат чрез затоплящият си ефект върху обработваното място от една страна и чрез проникването в тъканите на съответните химични вещества, които намаляват отока и възпалението на тъканите и подобряват водно-солевата обмяна. За по- добро усвояване на морските минерали се изпозлва заряда на галваничен ток. Когато през тялото премине галваничен ток, започва движение на йоните намиращи се в тъканите. Този транспорт на йони подобрява кръвообращението и обменните процеси между клетките. По този начин болката намалява и тялото се възстановява. По време на терапията пациентите усещат леко боцкане по кожата наподобяващо лазене на мравки. Тази терапия се назначава само след преглед и по преценка от специалист.

Предимства на лечението с луга и морски минерали:

  • Въвеждат се обезболяващи , противовъзпалителни и подхранващи вещества безболезнено без да се нарушава целостта на кожата ( без игли и инжекции)
  • Терапията е локална, което означава, че се прилага на болезненото място. За предпочитане е от хората, които избягват лечението с лекарствени средства, които се разпространяват в кръвта и действат общо.
  • Терапията не се прилага при хора с непоносимост към галваничен ток, бременност, метални импланти в тялото и злокачествени заболявания.